NLP training

Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij
Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij
NLP training is de beste manier om over een angst voor spreken in het openbaar heen te komen of om de best mogelijke spreker te worden die jij in je hebt. De reden is tweeledig. Alleen met NLP training heb je:

 1. De mogelijkheid om daadwerkelijk te oefenen met spreken in het openbaar.
 2. Ervoor te zorgen dat je onbewustzijn op de juiste manier wordt getraind om spreken in het openbaar natuurlijk, vloeiend en gemakkelijk te laten gaan.

De NLP training voor spreken in het openbaar bestaat uit drie modules. Elke module kan afzonderlijk worden gevolgd of ze kunnen alle drie worden gecombineerd. Elke module bestaat uit drie trainingsdagen.

Module 1: NLP & Neurogram® dagen

Tijdens de NLP & Neurogram® dagen leer je de vier belangrijkste NLP technieken om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen een groep mensen kan toespreken. Je leert namelijk:

 1. De zwart/wit terugspoeltechniek voor het verleden om nare ervaringen met spreken in het openbaar te neutraliseren.
 2. De zwart/wit terugspoeltechniek voor de toekomst om zorgen over aanstaande spreekbeurten, toespraken en presentaties weg te nemen en te vervangen door een toekomstvisie waarin je van tevoren reeds ziet hoe gemakkelijk, ontspannen en krachtig je het publiek toespreekt.
 3. De gevoelsomdraaitechniek om ervoor te zorgen dat je het juiste positieve gevoel hebt dat bij je presentatie, toespraak of redevoering past.
 4. NLP technieken om ervoor te zorgen dat er tijdens je praatje geen sprake is van allerlei afleidende gedachten en gepieker.

Daarnaast leer je het Neurogram®. Met het Neurogram zorg je ervoor dat je:

 1. Jezelf beter leert kennen en dat tijdens je presentatie vooral jezelf bent in plaats van iemand anders.
 2. Stress snel stopt en vervangt door ontspanning.
 3. Het persoonlijkheidstype van de mensen in je publiek herkent zodat je weet wat hun houding is, wat hen motiveert en wat voor soort vragen je kan verwachten.

De NLP & Neurogram ® dagen is primair bedoeld voor mensen die nog spanning voelen als ze een groep mensen dienen toe te spreken. Desalniettemin is, met name vanwege het onderdeel Neurogram®, dit ook belangrijk voor mensen die een betere spreker willen worden.

Deze module is onderdeel van de Licensed NLP Practitioner™ opleiding

Wanneer je mee wilt doen aan deze module, schrijf je dan in via het inschrijfformulier dat onderaan deze pagina staat.

Module 2: NLP & Communicatie module

NLP kent rond de 30 hypnotische taalpatronen. In de NLP & Communicatie module leer je deze 30 hypnotische taalpatronen. Belangrijker nog, tijdens de NLP & Communicatie module wordt je onbewustzijn getraind om deze 30 hypnotische taalpatronen vanzelf automatisch goed te gebruiken. Het punt is namelijk dat er geen bewuste controle is over de woorden die uit onze mond komen. We weten wel waar we het over hebben, maar welke woorden we precies uitspreken en in welke volgorde die woorden staan wordt geheel door ons onbewustzijn bepaald.

Om die reden is het onmogelijk om hypnotische taalpatronen uit een boek te leren. Of door ze uit je hoofd te leren. Er is wereldwijd maar een heel klein groepje NLP trainers dat (a) deze 30 hypnotische taalpatronen goed doorgronden en (b) je onbewustzijn kan bereiken zodat je onbewust de juiste hypnotische taalpatronen gaat gebruiken. Gelukkig ben ik beroemd om mijn vermogen je onbewustzijn te trainen. Kortom, bij mij ben je op de juiste plek om alle belangrijke hypnotische taalpatronen te leren.

Tijdens deze module leer je:

 1. Het verschil tussen communiceren om te verduidelijken of om te beïnvloeden.
 2. Hoe je door ervoor te zorgen dat mensen andere woorden gaan gebruiken, je situaties, organisaties en mensen verandert.
 3. Hoe je heel precies en zuiver communiceert.
 4. Hoe je communiceert om impact te maken, mensen te overtuigen en te beïnvloeden.
 5. Hoe je alle 30 hypnotische taalpatronen onbewust gebruikt.

Wanneer je mee wilt doen aan deze module, schrijf je dan in via het inschrijfformulier dat onderaan deze pagina staat.

Module 3: NLP & presentatietechnieken

In module 3 leer je alle presentatietechnieken die ik van Richard Bandler, Kate Benson en Owen Fitzpatrick heb geleerd. In het kort leer je:

 1. De zeven pilaren van spreken in het openbaar die ervoor zorgen dat een spreker overtuigt
 2. Goed omgaan met bezwaren en vragen aan de hand van het Neurogram® persoonlijkheidstype van je publiek
 3. Hoe je verhalen gebruikt om mensen onbewust te beïnvloeden
 4. Wat de structuur is van een overtuigend verhaal
 5. Retorische technieken die het makkelijker maken om een publiek toe te spreken
 6. De structuur van motivatie zodat je bij iedere toehoorder niet alleen de boodschap over brengt, maar hen ook in actie brengt.
 7. Het gebruik van zogenaamde Nested Loops om impact te maken en je boodschap diep bij mensen te laten doordringen.
 8. De kracht van framen.

Naast mijn deel wordt je stem een middag lang getraind door een stemcoach. Je stem is een belangrijk tool voor krachtig en overtuigend spreken. Tijdens deze module ben je veel bezig je presentatie in elkaar te steken om je presentatie vervolgens voor een groep te oefenen.

Wanneer je aan deze of een van de andere modules mee wilt doen, of alle drie de modules wil doen, schrijf je dan in met het onderstaande formulier: